• Шепа светулки

Теодора Кирова е автор на множество есета, статии и стихове, дългогодишен водещ на рубриката „Сладко-кисело" в списания ЛИЯ. Нейни стихове са публикувани в поетичния сборник „Сънувам небето и търся Те", Мисия Възможност, 2013. „Шепа светулки" е първата й книга за „живота такъв, какъвто е...с целия му сладък, солен, тръпчив и леко понагарчащ вкус..."


Свежо, оригинално, талантливо предложение за истинските житейски открития. „Шепа светулки" не е във време, не е в пространство, не е и в мечти - в душата е. От и заради нея. Ето как Теодора Кирова пророкува срещата между читателя и тези страници: „Разминаването е забранено -/Бог раздал ни е карти съдбовни." Благодаря й! Струваше си да я прочета. 
Ивелина Стойкова

Красотата - ни казва авторката, - определено „има нужда от спасяване", за да може после тя да спаси света - от „видните клюко-брокери" и „педя-човеци, лакът-лъжи!" Но няма защо да се страхуваме, защото Господ вече е нарисувал „петолиния с лястовици" и пише стихове „не с букви, а с пеперуди", и във възкресенското утро излитат от прободената длан шепа светулки - за нова надежда и ново начало. С благодарност, че можем да гребем изобилно от цялата тази спасена красота! 
Маргарита Друмева

Боли ни от мрак, самота и вина... А така ни е нужно завръщане! И една откровена душа - да разпръсне светулки до вкъщи... Нужна ни е следата - към дома. У дома е възкръсване! Теди споделя душата си светулка по светулка. Проправя път в общочобешкото изгубване. И ни помага да съпреживеем завръщането. Към истинската любов, към себе си, към Бога. 
Габриела Маджарова

Напишете мнение

Please login or register to review

Шепа светулки

  • 16,90лв.


Подобни продукти

Сънувам небето и търся Те

Сънувам небето и търся Те

Щрихи от съвременната българска християнска поезия. На страниците на тази книга 28 мъже и жени с..

11,90лв.

Здравей дневнико

Здравей дневнико

„Здравей, Дневнико!", първата книга на Габриела Маджарова, e адресирана към младите жени в България,..

14,90лв.

Решението

Решението

Има ли изцеление по свръхестествен път? Можем ли да чуваме Божия глас? Случват ли се чудеса и днес и..

14,90лв.

Етикети: художествена литература, ЛИЯ