• Принципът Дулос

А Господ рече...
А кой от вас, ако има слуга да му оре или да му пасе, ще му рече веднага щом си дойде от нивата: Влез да ядеш? Напротив, не ще ли му рече: Приготви нещо да вечерям, стегни се, та ми пошетай, докато ям и пия, и подир това ти ще ядеш и пиеш? Нима ще благодари на слугата, задето е извършил каквото е било заповядано? [Не вярвам.] Също така и вие, когато извършите все, що ви е заповядано, казвайте: Ние сме безполезни слуги; извършихме само това, което бяхме длъжни да извършим" (Лука 17:6а, 7-10)
Да знаеш волята на Бога, да вършиш волята, да Му се доверяваш, кавито и да са резултатите от това послушание, това е животът, който е угоден на Бога. Това е принципът Дулос.
Джеймз Гарет е част от съвета на седем стареи, който ръководи Тулса Крисчън Фелоушип (ТСF). Преди да дойде в ТСF през 1981 г., той служеше в няколко църкви като библейски учител и лидер от 1947 г. Понастоящем той разпределя времето си между ролята на старей в ТСF, пътуващ учител, консултант по църковно ръководство и като автор на вдъхновяващи и инструкционни материали. Той също е автор на Новозаветно църковно ръководство, едно изследване на новозаветните модели на ръководство и тяхната приложимост в съвременната църква.

Напишете мнение

Please login or register to review

Принципът Дулос

  • 4,90лв.


Подобни продукти

Неговият образ мой образ

Неговият образ мой образ

ЧУВСТВАШ ЛИ СЕ ТАКА, КАТО ЧЕ ЛИ НЕЩО ЛИПСВА В ТВОЯ ЖИВОТ КАТО ХРИСТИЯНИН? Ако чувстваш, че нещо те..

5,90лв.

От духовно робство към духовно осиновение

От духовно робство към духовно осиновение

Да предприемеш пътуването на живота си... За цял живот! Като млад и упорит новоназначен капитан ..

9,90лв.

Етикети: християнски живот