В една вестникарска статия се казва, че "сме достигнали до там, че изборът, а не толкова освобождаването на отделната личност, е станал толкова сложен, труден и скупо струващ, че се е превърнал в прекален избор." И кои са най-засегнатите в това отношение? Разбира се жените!

В статията се казва още, че "повече от половината жени с деца работят в момента и озовавайки се на нескончаемия огневи рубеж, те трябва да избират как да балансират отговорностите по отглеждане на децата, брака, домашните задължения и кариерата. Социолозите знаят, че колкото повече избор имат, толкова по-неспокойни стават хората. В действителност това води до нарастване на чувството за вина, съмнения в себе си и стрес."

Може би откривате себе си в това описание и се чудите: "Как мога да пресея всичките си възможности и да направя най-мъдрия избор; Как мога да достигна края на живота си без дасъжаля за това как съм избрала да прекарам времето си и да вложа енергията си?"

Има и такива жени, които чувстват, че нямат никакъв избор. Несависимо че като жени пред нас днес се откриват много възможности, животът ни все още често е изпълнен със земното, абсурдното, трудното, пък и тираничното. Понякога е трудно да почувствате, че животът има цел, когато прекарвате по-голямата част от деня в чистене на пластелина от земята, в чистене на тоалетната или работейки за шеф, който не разпознава вашия потенциал. А предизвикателствата в живота стават дори по-трудни, когато като че ли остават безцелни.

Всичко това ни кара да бъдем жени с цел. Когато започнем да виждаме всичко, което Бог е дал в живота ни и открием с какви намерения ни е довел в този свят, това ще ни даде необходимата рамка, за да направим своя избор. Освен това ще открием, че чувството за целенасоченост дава надежда насред трагедията и трудностите, дава смисъл на земното в живота ни и ни помага да изживеем живота си угодно на Бога.

Информация
Тип корица мека
Размери 22x15
Година 2005
Илюстрации няма
Страници 64

Напишете мнение

Please login or register to review

Да бъдем жени с цел

  • Издател: ЕМЕЦ
  • Код на продукта: 8025
  • Автор: Рут Бартън
  • Илюстрации: няма
  • Година: 2005
  • Страници: 64
  • Тип корица: мека
  • Размер: 22x15
  • Наличност: Да
  • 5,90лв.


Подобни продукти

Духовно майчинство

Духовно майчинство

Това е една здравомислеща, прагматична книга. Най-забележителното й качество е непоклатимата визия к..

7,90лв.

Как да бъда истинска жена

Как да бъда истинска жена

В книгата Притчи се пита: Кой може да намери добродетелна жена? Защото тя е много по-скъпоценна от с..

2,90лв.